Verkiezingsnieuws uit Pepingen

Op 12 december 2012

Net zoals in 2006 werd de stembusgang 2012 in Pepingen bijzonder spannend. In 2006 won het kartel CD&V-SP.A met een 30-tal stemmen verschil, in 2012 verloor hetzelfde kartel met nagenoeg hetzelfde aantal stemmen verschil. Maar in 2006 triomfeerde de democratie, in 2012 daarentegen werd dezelfde democratieze  in gevaar gebracht???

 Huidig burgemeester André De Roubaix is boos om zet van LVB en N-VA en aanvaardt niet dat de Pepingse kiezer zo genegeerd wordt. Waar is het democratisch fatsoen vraagt hij zich af!

En als klap op de vuurpijl hoopt hij ook dat burgers hiertegen zullen reageren. In het roomsgekleurde Pajottenland is een verandering moeilijk te aanvaarden.

Nu een gratis vat heeft de ontgoocheling van de” morele winnaars” van deze verkiezingen doen wegebben en wij zijn klaar voor zes jaar oppositiewerk aldus uittredend burgemeester André De Roubaix.

Voortgaande op de gemeenteraadszittingen en de verslagen van het college van burgemeester en schepenen daterende van na 14 oktober 2012 is de uittredende meerderheid nu al druk bezig met de toekomst van de gemeente  te bepalen. De nieuwe bewindsploeg zal dus uiterst alert moeten zijn en alle beslissingen van het 4de kwartaal 2012 onder de loepe dienen te houden! 

Tot slot : bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen behaalde  het kartel CD&V-SP.A 1453 stemmen, de LVB 1184 en de N-VA 531.

De N-VA kiezer maakte 1117 bolletjes rood, de CD&V-SP.A  4866 en de LVB hield het bij 4944 rode bolletjes.

Eén N-VA kiezer stemde gemiddeld voor 3 kandidaten, een CD&V-SP.A kiezer voor 4 kandidaten en een LVB kiezer stemde gemiddeld voor 5 kandidaten, vandaar het grote aantal rode bolletjes bij de twee laatstgenoemde partijen!

Het aantal kopstemmen lag voor LVB en CD&V-SP.A dicht bij elkaar ( respectievelijk 14 % en 13 %), terwijl dit voor N-VA de 50 % benaderde.

Auteur : gerard defloo, gemeenteraadslid N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is