Pepingen heeft een goedgekeurde begroting en meerjarenplanwijziging sedert 16 mei 2017

Op 5 augustus 2017

De aanvullende personenbelasting (APB) behoort , samen met de opcentiemen op de onroerende voorheffing (OOV) en het Gemeentefonds, tot de drie belangrijkste inkomstenbronnen van de gemeenten.

In Pepingen is er bij deze drie inkomstenbronnen nauwelijks een verschil te bemerken tussen de cijfers van de gemeenteraad van 27 december 2016 (LvB /N-VA) en deze van de gemeenteraad van 16 mei 2017 (CD&V-s.pa).

Sinds eind 2013 beschouwt de toenmalige oppositie een belastingverlaging als topprioriteit… Wij zijn nu in de 2de helft van 2017 en het blijft maar wachten.
Eén van de geopperde excuses is nu : door de beperkte beschikbaarheid van een financieel beheerder kan de grootte van de beloofde belastingverlaging nog niet bepaald worden. 

De nieuwe meerderheid heeft bij de gemeenteraadszitting van 17 mei 2017 in het budget 2017 en in het financieel meerjarenplan 2017 – 2019 voor nagenoeg  1 miljoen euro aan investeringsuitgaven geschrapt, verminderd of verdaagd.

Het megaproject *Zagerij*, waarbij in het meerjarenplan  een investeringsuitgave van rond de 2 miljoen euro wordt voorzien, zou sinds de gemeenteraadszitting van 27 juni 2017, mits een wirwar van allerlei akkoordjes, zonder noemenswaardige investeringsuitgave kunnen gerealiseerd worden. De CD&V-s.pa wonderen zijn de wereld nog niet uit ?

En nu maar wachten op de beloofde belastingvermindering….maar eerst moet de jaarrekening 2016 worden opgemaakt en goedgekeurd … moet er nog een budgetwijziging worden doorgevoerd … moet er een grondige analyse van de kredieten plaats vinden …moet de grootte van de geplande belastingvermindering nog bepaald worden, enz.,  enz., enz.!

De 1,5 jaar van zogenoemde structurele onbestuurbaarheid heeft plaats gemaakt voor een 1,5 jaar van stilstaan, afschaffen, verminderen, schrappen en doorschuiven!

Op de postjes na.

Komt die beloofde belastingvermindering er nog ?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is