‘Coöperatieve laat burgers participeren in hun eigen windmolen’

Op 13 oktober 2011

‘De vzw PajoPower is van plan om één van de windmolens in Bogaarden aan te kopen. Burgers kunnen dan aandelen kopen en delen in de winst’

Dit waren de koppen begin 2011 in diverse media, waaronder Het Nieuwsblad.

In het verslag van het college van burgemeester en schepenen houdende advies inzake de milieuvergunningsaanvraag voor deze windturbines lezen wij onder andere het volgende:

Er waren 1538 (duizend vijfhonderd en achtendertig) negatieve bezwaarschriften en 1 (één) positief bezwaarschrift…en het enige positieve bezwaarschrift werd ingediend door niemand minder dan vzw PajoPower!

De voorzitter van de gemeenteraad heeft er evenwel verschillende keren op gewezen dat er naast negatieve, ook positieve bezwaarschriften ingediend waren. Zelfs in het gemeenteblad verschenen dergelijke leugens zwart op wit op papier... wie gelooft die mensen eigenlijk nog?

De zitting van het college omtrent deze problematiek had plaats op 6 september en de oppositie ontving het desbetreffende verslag op 4 oktober.

Het college van burgemeester en schepenen besloot de zitting van 6 september met de volgende bewoordingen:

Alhoewel het aantal bezwaarschriften op zich geen bindend criterium is, kunnen we niet anders dan vaststellen dat er vandaag geen draagvlak is voor een dergelijk ingrijpend project. Om de redenen hiervoor geven we op basis van het thans beschikbaar dossier een ongunstig advies.

Sinds begin 2011 kijken wij uit naar de jaarrekeningen van de ondernemingen Enervest en in het bijzonder de toegevoegde waarde (waaronder de betaalde belastingen) van deze ondernemingen... Hoge bomen vangen sowieso veel wind en wij denken dat dit dossier vroeg of laat weer naar onze gemeente zal waaien!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is