Gemeenteraad van 14 Juli 2011

Op 23 juli 2011

Tijdens deze gemeenteraadszitting werd de erfpacht van de Gemeente Pepingen aan het OCMW Pepingen met betrekking tot het vroegere gemeente- en schoolhuis te Heikruis, Molenstraat 32-34 goedgekeurd.

Het lokaal sociaal beleidsplan 2008-2013 heeft onder andere tot doel : sociale en betaalbare huisvestingsprojecten te realiseren.

Om dit plan te verwezenlijken wordt overgaan tot het toekennen van een erfpachtrecht van 50 jaar (2011-2060) aan het OCMW van Pepingen.

Het OCMW zal dit onroerend goed renoveren tot een 4-kamer wooneenheid voor asielzoekers (LOI/FEDASIL) en tot een sociaal verhuringsgedeelte bestaande uit 2 tweekamerappartementen, 1 éénkamerappartement en 1 driekamerappartement.

Deze sociale verhuring komt in handen van het OCMW en het OCMW zal de renovatie financieren met eigen middelen, subsidies en leningen.

Aan deze erfpacht zijn er een 10-tal voorwaarden verbonden waaronder :

- De erfpacht wordt verleend en aanvaard tegen een jaarlijkse erfpachtvergoeding van  1 euro per jaar.

- Alle belastingen en taksen, zowel op de grond als op de opgerichte of nog op te richten gebouwen en werken,vallen gedurende de erfpacht uitsluitend ten laste van de erfpachter.

- De erfpachter is verplicht het geheel in goede staat van onderhoud en herstelling terug te geven bij de afloop van deze overeenkomst.

- Bij het eindigen van de erfpacht wordt de erfpachtverlener van rechtswege eigenaar van alle door de erfpachter opgerichte gebouwen evenals van alle verbeteringen en aanplantingen die deze laatste zal aangebracht hebben, zonder dat de erfpachter aanspraak kan maken op welke vergoeding ook.

 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°   

Als N-VA hebben wij ook geëist dat het maximum aantal toegelaten personen per appartement in de huurcontracten vermeld wordt. Iedereen weet dat het risico voor overlast miniem is wanneer een normaal aantal personen per woonst toegelaten is.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

De gemeenteraad besliste ook de gesco-betrekkingen te herwaarderen door deze functies van het niveau E naar het niveau D te brengen.Een  vroeger besluit van de Vlaamse Regering en bepalingen van het Sectoraal Akkoord 2005-2007 verwijzen onder andere naar  « Herwaardering van betrekkingen van het niveau E naar het niveau D ».

De functies van technisch beambte werkmannen in gesco-verband worden gezien de zwaarte van het takenpakket beter in de graad D ingevuld.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Als N-VA vinden wij ook dat er voor poetsvrouwen en klusjesmannen een opwaardering moet komen !

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is