BHV : CD&V , aub een beetje ernstig blijven

Op 20 november 2011

In een brief aan alle inwoners van Vlaams-Brabant pakt CD&V uit dat de kieskring EINDELIJK gesplitst wordt en dat zij WOORD hebben gehouden. 

Helaas hebben ook andere Vlaamse partijen de eis om de kieskring en het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen al heel lang hoog bovenaan hun politieke agenda staan. De Vlaamse Christendemocraten hebben echter geopperd dat er slechts 5 minuten politieke moed nodig is voor deze splitsing en dat alles "onverwijld" zou gebeuren. We schrijven 2004 en plotsklap verschijnt een zekere Michel Dooms op alle TV-journaals, inclusief RTBf, RTL-TVI en zelfs buitenlandse media ontdekken het Pajottenland.

Helaas voor Dooms en co gaan jaren voorbij en is er zelfs geen sprake meer van een zeer langdurige ezelsdracht... maar hip hip hoera in 2011 is het eindelijk zo ver. Ons land zit weliswaar nog steeds zonder regering en de onderhandelende Vlaamse partijen vertegenwoordigen op dit moment zelfs niet de meerderheid van de Vlaamse stemmen, maar kom, BHV is gesplitst! Helaas rept de CD&V met geen letter over de voorwaarden en wat wij als belastingsbetaler hiervoor ZULLEN moeten betalen.

Denkt de CD&V nu echt dat de inwoner van Vlaams-Brabant dom, dommer of gewoonweg het ‘domst’ is om in deze propaganda te trappen? En zouden ook de inwoners van Leuven en Landen, die niet tot onze kieskring horen, deze folder ontvangen hebben? Als het akkoord effectief uitgevoerd zal worden, zullen ook ZIJ voor het eerst geconfrontreerd worden met “Frans”sprekende rechters in hun rechtbanken. SVP et sans problèmes!

Over het woordje ‘onverwijld’ komt de CD&V niet meer terug in de folder en alle kopstukken, waaronder onze burgemeester André De Roubaix ondertekenen het geheel met gedreven groeten. Bovendien meent  de CD&V dat anderstaligen zich nu vlugger en beter zullen integreren... waarom zouden ze??? Uiteindelijk blijven anderstaligen zich maar in onze gemeenten vestigen en velen beseffen maar al te goed dat de traditionele Vlaamse partijen uiteindelijk altijd het onderspit delven als het crisis is of als ‘postjes’ moeten verdeeld worden!

Wat te denken van een huis, verhuurd door het OCMW. U bent “bienvenue”

Wat te denken van al die onderaannemers voor de nutsmaatschappijen. Moeten wij ons ook aanpassen aan hun Frans. Het beetje respect om minstens in ons moedertaal beholpen te worden, is tegenwoordig onbestaande.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is