BHV gesplitst

Op 30 juli 2012

Op de gevel van het Pepingse gemeentehuis hangt de veelzeggende boodschap BHV gesplitst... de prijs die CD&V, Open Vld, SPa en Groen betaald hebben voor deze splitsing is enorm hoog en duurde langer dan de 5 minuten politieke moed van ene Yves Leterme.

Maar liefst 16 wetten waren er nodig om alle toegevingen aan de Franstaligen om te zetten, die bovendien gebetonneerd worden in de grondwet. Dat zegt veel over de blijdschap van de Franstaligen. De zes faciliteitengemeenten komen helemaal in de Brusselse invloedssfeer, de Franstaligen krijgen in Vlaams-Brabant nog meer privileges en de Vlamingen krijgen in Brussel nog minder rechten.

Het gerechtelijk arrondissement wordt helemaal niet gesplitst en er komen zelfs Franstalige magistraten in Halle-Vilvoorde. De Vlamingen mogen 1 miljard euro extra betalen voor Brussel zonder dat het hervormd wordt. De communautaire conflicten in Brussel en de Vlaamse rand worden niet weggewerkt met dit akkoord. Het draagt immers de kiemen van toekomstige conflicten in zich. Kortom, de splitsing is er eentje met een bijzonder wrang nasmaakje... in de pdf verneemt u meer over. Veel leesplezier!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is