Communicatie...inspraak...open beleid?

Op 3 oktober 2011

De N-VA eist een correcte informatie voor alle burgers.

De huidige meerderheid beweert dat zij meer openheid aan de dag legt in vergelijking met het verleden. Wij gaan absoluut niet beweren dat vroeger alles “peis en vree” was, maar wij stellen helaas vast dat het voor de zoveelste keer fout ging in de communicatie van de gemeente naar de belastingbetalende bewoners toe. 

Wat ons nog het meeste stoort is het feit dat er beslissingen genomen worden waarvan de bevolking niet op de hoogte was. En als het gemeentebestuur tenslotte naar buiten komt, is het veelal met propaganda voor de eigen ideeën en meestal te herleiden tot promogezever.

Enkele frappante voorbeelden: 

Plotsklap werd er een gsm-mast geplaatst zonder dat iemand het wist. Zeer merkwaardig, temeer de huidige burgemeester jaren terug schepen was die dit dossier behandeld heeft. En het college van burgemeester en schepenen beslist nu éénmaal collegiaal? In dit dossier ijverden talrijke bewoners langs de Ninoofsesteenweg om de inkomsten van deze mast binnen te rijven, die trouwens niet geplaatst mocht worden in agrarisch gebied. Waarom pleit onze burgemeester voor meer openheid terwijl hij er zelf voor zorgde dat er absoluut geen is? Dit dossier was immers bekend tot in Knokke en schepen De Roubaix wist van niets. Wij raden onze burgemeester aan om eens langs te gaan bij een dokter voor zijn geheugen volledig zoek raakt.

De infovergadering aangaande de te bouwen sociale woningen te Bogaarden is te herleiden tot een pure promostunt... het ging verbazend goed vooruit met beminde parochianen, “wij en alleen wij zorgen voor een cultureel centrum vóór 14 oktober 2012”. Antwoorden op de vele vragen aangaande de sociale koop- of huurwoningen kwamen niet aan bod!

De buurtbabbel te Heikruis was niet meer dan een gelegenheid om de vaandeldrager van Mater Dei en de meerderheid in beeld te brengen. Alles was picobello en iedereen ‘leek’ tevreden – hijzelf - het personeel – de bewoners – de familie van de bewoners – de meerderheid – en ga zo maar even door. Dat mijnheer de directeur alles zou afbreken en de unieke tuin wil vol bouwen is slechts een verwaarloosbaar detail. Een oorverdovend applaus vergezelde de man naar zijn tijdelijke rustplaats.

Er is Info-Pepingen, Pepingen in het kort, Pepingen leeft, de Len-brochure en nog zeer veel meer… en toch haalt de meerderheid nog een extra 250 euro uit de gemeentekas om zonder twijfel de inwoners nog meer en beter te informeren. Daar twijfelt u zelf toch ook niet aan?

Een volgende maal zullen wij nader ingaan op de door de meerderheid georganiseerde inspraak-vergaderingen aangaande windmolens en windmasten, onder de regie van Enervest en geflankeerd door Pajopower, een groep jonge ACV ondernemers.   

Dit is één van onze programmapunten. Vroeger was er weinig of geen informatie – nu is er veel van alles en nog wat – voor elk wat wils. De N-VA zal het verschil maken met tijdige en correcte informatie. Nu mogen de inwoners bij al deze info-momenten weliswaar genieten van een natje en een droogje én het mag gezegd worden, van een veel betere kwaliteit als in het verleden MAAR de communicatie… de inspraak… het open beleid hebben plaats geruimd voor een goed nieuwsshow waar de boodschap ondergeschikt is aan de boodschapper, het college.

Lang leve deze propaganda!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is