Zijn er teveel varkens onder ons?

Op 18 juni 2012

Het CBS (college van burgemeester en schepenen) weigerde op 15 december 2011 de aanvraag van Bovarpo inzake het bouwen van een biggenstal, berging, verbindingsweg, technisch lokaal en mengkeuken, naast de nieuw aan te leggen betonverharding en te rooien bomen, gelegen Teleweidestraat 5 te 1670 Pepingen.

De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant willigde die aanvraag op 19 april 2012 evenwel in, onder andere omdat de aanvraag in overeenstemming is met de planologische bestemmingsbepalingen voor deze plaats. Met andere woorden, het goed is gelegen in het agrarisch gebied en agrarische gebieden zijn nu éénmaal bestemd voor de landbouw in de ruimste zin van het woord.

In Bogaarden, één van de deelgemeenten van Pepingen, werd tegen dit project één negatief bezwaarschrift ingediend en was er één individuele positieve brief. Daarbij had het CBS de vergunning onder meer geweigerd omdat er onduidelijkheid was over de verdere plannen van het bedrijf.

De bestendige deputatie merkte fijntjes op dat het meedelen van toekomstplannen niet tot de verplichting hoort bij een aanvraag tot stedebouwkundige vergunning.

Volledigheidshalve weze vermeld dat op het éne negatieve bezwaarschrift 73 handtekeningen prijkten en dat op de éne positieve brief uitgaande van een buurtbewoner vermeld stond dat de hinder niet zo erg was, maar dat hij/zij zich vooral zorgen maakte omtrent de groeiende verzuring en onverdraagzaamheid bij de buurtbewoners.

Toen kwam een varken met een lange snuit en het zoveelste “makro”-bezwaar is uit!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is