Gerard Defloo neemt afscheid

Op 17 januari 2018

Gerard Defloo stopt met politiek en neemt afscheid van N-VA Pepingen

Na bijna 30 jaar in de Pepingse politiek, verhuist Gerard naar Oostende.  Op onze nieuwjaarsreceptie werd Gerard gehuldigd voor zijn vele jaren inzet voor de gemeente en in het bijzonder voor N-VA Pepingen.

Gerard zijn roets liggen in het Houtland meer bepaald in Koekelare,  in West Vlaanderen. Zijn opleiding als licentiaat in de Handels- en Financiële wetenschappen, maakte hem de geknipte persoon voor een beroepsleven in de financiële sector.

In 1977 kwamen hij en zijn vrouw Magda in Pepingen wonen.   Zij kregen 2 zonen en 4 kleinkinderen. We kennen Gerard als een sociaal en maatschappelijk geengageerd man en een engagement in de politiek kon dus niet uitblijven. In 1989 werd Gerard gemeenteraadslid.

In 2011 startte hij met N-VA Pepingen en bij de gemeenteverkiezingen van 2012 werd hij als lijstduwer voor de eerste maal schepen.  Ondanks de politieke strubbelingen zette hij zijn schouders onder belangrijke dossiers zoals de bouw van de sporthal, de spreiding over alle deelgemeenten van de sociale woningbouw, de restauratie van de O.L.V. kerk te Bellingen, het behoud van de bibliotheek te Bellingen, enz.

Als schepen van Financiën heeft hij het financieel beheer van de gemeente geanalyseerd, bekritiseerd en verbeterd en mee de nieuwe gemeente boekhouding en de beleids en beheerscyclus georganiseerd.

Naast zijn drukke agenda in Pepingen vond Gerard nog tijd voor vrijwilligerswerk bij de Vzw “Vrienden van ’t Huizeke” die zich ontfermt over de thuislozen in het Brusselse.

Op dinsdag 23 januari neemt Gerard afscheid van de Pepingse gemeenteraad.  Hij zal als gemeenteraadslid opgevolgd worden door Gerda Claeys, voorzitter van N-VA Pepingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is